Translate

Wednesday, 8 October 2014

INSIDEN LETUPAN BOM DI KELAB MALAM BUKIT BINTANG

Tempat kejadian
- Kuala Lumpur satu letupan telah berlaku dihadapan kelab malam Chery Blossom dan ianya disyaki hand grenade. Insiden tersebut berlaku pagi tadi jam lebih kurang 4.30 pagi khamis telah mengemparkan penduduk di sekitarnya. Sementara itu pihak Polis menerima panggilan aduan dari seorang lelaki berbangsa Cina yang memaklumkan berlaku letupan di hadapan bangunan Dun Complex terus bergegas ke tempat kejadian.

Hasil siasatan yang didapati sehingga kini terdapat 10 orang tercedera, lelaki 8 orang dan perempun 2 orang. Setelah disiasat oleh Unit Bom dan Forensik mereka mengesahkan bahawa letupan itu disyaki ialah bom hand grenade. Selain itu juga pihak berkuasa menemui bukti bahawa terdapat 4 buah kereta mempunyai kesan sprinter letupan.

Senarai nama mangsa yang dikenal pasti yang menerima rawatan di Hospital Tong Shin:

1. Lim Soon Hock (L)
 KPT: 631210-07-5045
Kereta yang terkena kesan spriter letupan

2. Teoh Keow Meng (L)
 KPT: 740710-07-5167

3. Yaw Lee Hock (L)
 KPT: 730530-06-5181

4.  Revindran Chitavelu (L)
 KPT: 650717-04-5391

5. Jasu  (L/Thailand)
 No passport: Y844674

6. Wong Kim Teng (L/Singapura)
 No passport: S0843417D

7. Ma Yunfeng (P/China)
Siasatan dilakukan di tempat kejadian
 No passport: E19669631

8. Yong Jiaqin (P/China)
 No passport: belum diperolehi

9. Wong Kim Teng (L/Singapura)
 No passport: S0843417D

10. Tiong Kwang Yie (L)
 KPT: belum diperolehi.


Demikian adalah mangsa yang tercedera, manakala itu 4 buah kereta yang ada kesan sprinter
letupan :

1. WVL168 Toyota Alphard warn putih

2. WTT8999 Toyota Camry warna putih

3. WTV36 Bmw325i warna putih

4. WXJ333 Mazda warna kelabu

Berikut adalah kenderaan yang ada kesan sprinter letupan yang boleh di bawa untuk dijadikan bahan bukti. Untuk berita selanjutnya akan menyusul.

1 comment:

  1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
    Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

    ReplyDelete